Stork Aerospace krijgt miljardenorder voor JSF-bekabeling

Silvia Stegeman
Leestijd: 1 minuut

Stork-dochter Fokker Elmo heeft een opdracht binnengehaald van Lockheed Martin voor de bekabeling van de Joint Strike Fighter F-35 Lightning II. De order heeft een potentiële waarde van 2 miljard dollar, zo‘n 1,2 miljard euro. Dit is de grootste samenwerkingsovereenkomst die een Nederlands bedrijf tot nu toe heeft binnengehaald voor het Joint Strike Fighter-programma. Er komen in Nederland door deze opdracht ongeveer tweehonderd banen bij.

Fokker Elmo en Lockheed Martin gaan samen een compleet geïntegreerde bekabelingoplossing ontwikkelen voor productie van complexe kabelbomen inclusief systeembeheer, configuratiebeheer, inkoop, logistiek en productondersteuning.

Naast Fokker Elmo en Stork Aerospace werken er ongeveer tachtig Nederlandse bedrijven en onderzoeksinstituten mee aan het JSF-programma, waaronder Thales, TNO en de TU Delft.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.