Stoorzender Chuck del Prado weggerangeerd in overnamebesprekingen ASMI en Applied

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

ASM International is nog steeds in onderhandeling met Applied Materials voor een overname van de front-endactiviteiten. De leiding over de besprekingen is echter niet meer in handen van topman Chuck del Prado. Het Financieele Dagblad meldt dat de zoon van ASMI‘s oprichter Arthur del Prado op een zijspoor is gezet. Hij zou een stoorzender zijn in de onderhandelingen.

ASM International is sinds juni in gesprek met Applied Materials. De grootste fabrikant van chipmachines is gebrand op ASMI‘s activiteiten voor atoomdepositie (ALD) en plasmaondersteunde chemische depositie (PECVD). De technologie is cruciaal voor chips met details van 45 nm en kleiner. ASMI levert ALD onder meer aan Intel. ‘s Werelds grootste chipfabrikant gebruikt ALD voor zijn 45 nm-chipprocessen.

De minder strategische onderdelen wil Applied niet overnemen. Daarvoor heeft het bedrijf investeringsfirma Francisco Partners ingeschakeld. Deze opdeling maken de acquisitie extra complex. Ook de prijs zou een grote hindernis zijn. Bij de presentatie van de halfjaarcijfers, enkele weken geleden, meldde ASMI tot ergernis van de aandeelhouders nog geen vorderingen bij de onderhandelingen met Applied Materials.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.