Stodt opent tweede opleidingscentrum in Best

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Stodt Toekomsttechniek, specialist in technische opleidingen voor de maakindustrie, heeft in Best een volwaardig tweede opleidingscentrum opgezet. Met ingang van september 2017 worden hier diverse opleidingen op het gebied van cnc-verspanen aangeboden. Het centrum in Best is daartoe uitgerust met vier hoogwaardige cnc-machines. Naast opleidingen tot cnc-verspaner verzorgt Stodt op deze nieuwe locatie cursussen voor bedrijven en andere groepen. Tot het aanbod behoort onder meer de ‘Sprint-BBL’. Bij deze variant van de BBL3-opleiding wordt de reguliere opleidingsduur van drie jaar gereduceerd tot slechts één jaar.

‘Het zuiden − met name Eindhoven en omgeving − lijkt als industriële hightechregio veel op Twente’, aldus Stodt-directeur Jeroen Rouwhof over de stap naar Brabant. ‘Het ligt dus voor de hand dat daar een vergelijkbare vraag ontstaat als in onze thuisbasis Hengelo. Zeker nu de maakindustrie kampt met een nijpend tekort aan goed opgeleide mensen en er steeds meer behoefte is om mensen versneld op de arbeidsmarkt te kunnen brengen. Het gevraagde opleidingsniveau ligt ook steeds hoger: inmiddels zijn niveau 3 en 4 en zelfs mbo-plus al heel gewoon. Naast cnc, ons specialisme, zullen we in Best op termijn ook scholing aanbieden op het gebied van bijvoorbeeld productieautomatisering, robots en mechatronica. Precies zoals we dat in Hengelo al doen.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.