Stimuleringsproject Vlaamse spin-offs krijgt vervolg

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Innotek is gestart met een vervolg op zijn project ’Meer ondernemerschap door industriële en dienstenspin-offs‘. De afgelopen twee jaar zorgde het Vlaamse kenniscentrum ervoor dat meer dan dertig nieuwe bedrijven werden opgericht, 75 nieuwe arbeidsplaatsen werden gecreëerd en 116 banen behouden bleven. Door dit resultaat kan Innotek opnieuw rekenen op ondersteuning van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (Efro). Ook de Vlaamse Gemeenschap en de provincie Antwerpen doen een duit in het zakje. Doel is om de komende twee jaar vijftig spin-offs te initiëren, honderd nieuwe banen te creëren en vijftig ontslagen te voorkomen.

’Voor veel bedrijfsleiders is dit project een eyeopener‘, aldus Bernard De Potter van het Agentschap Ondernemen. ’Ze merken dat hun medewerkers veel creatiever zijn dan ze hadden gedacht. Dat er binnen hun muren potentieel is om extra business te creëren. Voor medewerkers biedt dit project de mogelijkheid zich eindelijk eens te kunnen uitleven rond een idee dat zich misschien al jaren in hun hoofd heeft genesteld. Dat werkt enorm motiverend, wat dan weer goed is voor het bedrijf.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.