Sterke robotkoppeling Schunk voor palletverwerking

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Bij het geautomatiseerd laden van werktuigmachines speelt het proces van nauwkeurig en ruimtebesparend wisselen een belangrijke rol. Speciaal daarvoor heeft Schunk een slanke, bijna storingsongevoelige, lichtgewicht koppeling ontwikkeld die een palletlading zeer dicht bij de machinetafel mogelijk maakt. Met Vero-S NSR zijn lage configuraties haalbaar waardoor in de machine veel ruimte voor het werkstuk en de axiale bewegingen overblijft.

Met een gewicht van 1,6 kg genereert de robotkoppeling standaard een trekkracht van 4 kN maar dat kan worden opgevoerd tot maximaal 15 kN. Er zijn draaimomenten tot 1600 Nm overdraagbaar wat de Vero-S NSR geschikt maakt voor de afhandeling van pallets tot 350 kg (400 bij 400 mm). Schunk heeft alleen de onderdelen die betrokken zijn in het krachtenspel in gehard staal uitgevoerd, de rest is van aluminium.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen