Sterk eerste kwartaal voor Picanol

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De Picanol Group realiseerde in het eerste kwartaal van 2013 een geconsolideerde omzet van 146 miljoen euro. Dat betekent een stijging van 36,5 procent in vergelijking met de 107 miljoen euro uit het zwakkere eerste kwartaal van 2012. Vooral de divisie Weaving Machines kende een sterke start door het goed gevulde orderboek eind 2012. Het Ieperse bedrijf moet daarbij sterk inzetten op flexibiliteit om productiepieken op te vangen. De divisie Industries kende in het eerste kwartaal van 2013 een lichte stijging van de activiteiten in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, dankzij de hogere vraag vanuit Weaving Machines en projecten voor externe klanten.

In het eerste kwartaal investeerde Picanol ook in de verdere uitbouw van zijn internationale netwerk. Zo opende het in maart zijn nieuwe Amerikaanse hoofdkantoor in Greenville. Een sterk wereldwijd sales- en servicenetwerk is een belangrijke troef voor de groep.

Op basis van de huidige marktsituatie verwacht Picanol voor het eerste halfjaar een omzetstijging in lijn met de groei van het eerste kwartaal. Het orderboek voor beide divisies is ook voor het derde kwartaal van 2013 goed gevuld. De vooruitzichten voor het vierde kwartaal blijven voorlopig minder duidelijk door de beperkte visibiliteit op de markten waarin de groep actief is.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.