Stella-team verlegt grenzen naar zonnecamper

Alexander Pil
29 maart 2021

Voorlopig zijn het nog ideeën en concepttekeningen, maar Solar Team Eindhoven heeft dit jaar grootse plannen. Het studententeam kiest niet voor een gezinsauto à la de Stella, maar gaat bouwen aan een rijdend huis op zonne-energie. De planning is dat de zonnecamper in september de weg op gaat.

De Show van Solar Team Eindhoven moet onafhankelijk van laadpalen zijn weg kunnen vinden.

Show heet het system wat staat voor self-sustaining house on wheels. Een mobiel huis waarin je kunt wonen, werken en leven, terwijl je reist op de energie van de zon. Show moet genoeg zonne-energie opwekken om te rijden, douchen, tv te kijken, je laptop op te laden en koffie te zetten.

‘Show is zelfvoorzienend in termen van energie en onafhankelijk van de laadinfrastructuur’, vertelt Kjell Revenberg, teammanager van Solar Team Eindhoven. ‘Dit laat zien dat rijden op zonne-energie veel mogelijkheden biedt. De opgewekte energie wordt gebruikt voor zowel rijden als leven. Alles komt samen in één onafhankelijk energiesysteem. Show geeft een duidelijk inzicht in je energieverbruik. Op deze manier ga je bewust om met de energie die je hebt.’