Steinbuch en NTS stappen uit MI-Partners

27 juli 2015

Maarten Steinbuch en de NTS-groep trekken zich terug uit MI-Partners en verkopen hun aandelen aan Bart van den Broek en Leo Sanders. Steinbuch, Van den Broek en Sanders richtten de onderneming in 2007 met zijn drieën op als ontwerpbureau voor high-end mechatronische systemen. Systeemleverancier NTS werd preferred partner waardoor het de beschikking kreeg over een ontwikkelbedrijf als aanvulling op zijn eigen activiteiten.

NTS bouwde echter zelf de afgelopen jaren een grote ontwikkelafdeling, waardoor het nu zijn aandeel van de hand wil doen. Voor Steinbuch speelt de overweging dat hij zijn onafhankelijke positie naar het bedrijfsleven wil onderstrepen nu MI-Partners een gevestigde naam heeft verworven in de hightechwereld. Het bedrijf groeide de afgelopen jaren uit tot een onderneming met dertig medewerkers en een omzet van vijf miljoen euro.

Aan de andere kant denkt Leo Sanders, directeur van MI-Partners, dat de stap ook de positionering van MI-Partners als onafhankelijk bedrijf ten goede komt. Bovendien krijgt het ruimte om te verbreden en zijn ambities na te jagen om naast engineeringactiviteiten ook producten te ontwikkelen.