Startupdelta krijgt een vervolg: Techleap.NL

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Met hernieuwde steun van de overheid zal Startupdelta zijn missie voortzetten om Nederlandse techstartups en -scale-ups te faciliteren als Techleap.NL. Vanaf 1 juli richt de omgevormde organisatie zich op kennisontwikkeling over het startup-ecosysteem, de creatie van nieuwe initiatieven in het ecosysteem en het verbinden van Nederlandse top scale-ups met investeerders en programma’s wereldwijd. Prins Constantijn van Oranje blijft aan als speciaal gezant.

EZK-staatssecretaris Mona Keijzer heeft ermee ingestemd Techleap.NL te financieren met 65 miljoen euro voor de komende vier jaar. Daarnaast heeft ze aangekondigd dat het kabinet zal kijken naar beleidswijzigingen gericht op knelpunten in personeelsmanagement. Onder de acties die worden overwogen, is het aanpassen van het Nederlandse belastingstelsel voor aandelenopties en het aanbieden van verblijfsvergunningen voor niet-eu-sleutelpersoneel. Het verbeteren van de toegang van starters en scale-ups tot financiering en durfkapitaal is ook een prioriteit.

‘Met Techleap.NL mikt Nederland op Europees leiderschap op het gebied van technologie. Omdat we een onderling verbonden delta zijn, bevinden we ons in een positie waarin we als één eenheid kunnen werken om Nederland samen verder te brengen’, aldus prins Constantijn. Keijzer: ‘Het succes van Nederland wordt gedreven door een internationale cultuur van openheid, creativiteit, innovatie en ondernemerschap. Met dit nieuwe actieplan willen we het beste ecosysteem van Europa bouwen.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.