Startschot oplijning Programme for High-Tech Systems en Point-One

Leestijd: 2 minuten

Het Programme for High-Tech Systems (PFHTS) en Point-One hebben een gezamenlijke doelstelling geformuleerd voor het ministerie van Economische Zaken. Op 11 juni 2008 bespreekt de Strategische Advies Commissie (SAC) van het ministerie de plannen.

De rode draad is om mechatronica als gelijkwaardige poot op te nemen in de subsidietrajecten naast nanotechnologie en embedded systemen. Het gaat erom zowel multinationals als MKB en universiteiten te bedienen. Het kernteam van het programma voor hightech systemen zegt in zijn nieuwsbrief dat de nieuwe plannen de basis vormen van de researchagenda vanaf 2009. ’Bij aanvaarding zullen de bestuursstructuren van Point-One en PFHTS geleidelijk verder worden opgelijnd‘, aldus Jan van Eijk, Frans van ‘t Hullenaar, Johan van Seggelen, Egbert-Jan Sol en Jack van Sprang.

De afgelopen weken werd bekend dat alle voorstellen voor hightech systemen tijdens de afgelopen ronde van Pieken in de Delta gehonoreerd werden. Het projectvolume is totaal 20 miljoen euro, waarvan ongeveer 9,5 miljoen zal worden gesubsidieerd. De researchprojecten voor robotica op afstand en voor inkjetsystemen haalden het meeste geld binnen, respectievelijk 1,9 miljoen euro (totaalvolume 4,2 miljoen) en 2,4 miljoen euro (totaalvolume 4,9 miljoen euro).

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.