Startschot klinkt voor open-innovatiecampus Thales

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Gisteren heeft minister Kamp de nieuwe gebouwen van Thales in Hengelo geopend en het startschot gegeven voor de aanleg van het omliggende High Tech Systems Park. De komende jaren ontwikkelt de radarspecialist zijn terrein aan het Twentekanaal tot een campus voor open innovatie, waar kleine en grote bedrijven en kennisinstellingen zoals TNO en de UT de handen ineen kunnen slaan. Naast het nieuwe Thales-hoofdkantoor met achthonderd flexibele werkplekken bevat het complex onder meer warehouse- en productieruimtes en een vrij toegankelijk shared facility centre met eetgelegenheden, vergaderkamers en een presentatiecentrum.

‘De nieuwe open werkomgeving en de concentratie van de verschillende onderdelen verbeteren onze effectiviteit’, zegt CEO Gerben Edelijn van Thales Nederland. ‘Het park stelt ons beter in staat samen te werken met de vele partijen in onze omgeving en stimuleert open innovatie. Daarnaast zullen wij de komende jaren honderden nieuwe ingenieurs moeten aannemen en dat vraagt faciliteiten die aansluiten bij de wensen van een nieuwe generatie.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.