Stappenmotoren van Portescap met verbeterde stator

Clara Dorrepaal
Leestijd: 1 minuut

Portescap introduceert een versie van zijn H3-serie stappenmotoren met een versterkte stator. Het model heeft meer magneten in de stator, wat zorgt voor 25 procent meer torsie vergeleken met de rest van de motoren uit deze serie. De verbetering werkt over het hele snelheidsbereik.

De toegevoegde magneten van neodymium-ijzer-boor (Nd2Fe14B) zitten tussen iedere statortand. Deze weerhouden het magnetische veld ervan rond de statortanden te stromen, zodat een groter deel van het magnetisch veld bijdraagt aan de torsiekoppel.

De hybride 1,8-graden-stappenmotor zit in een aluminium behuizing en heeft een lagerafdichting en O-ring om het geluid te dempen. Grote lagers maken de motor geschikt voor zijdelingse en radiale belasting. De motoren zijn te krijgen in Nema-framegroottes 17, 23 en 34. De windingen zijn op verzoek aan te passen. Hij voldoet aan de ROHS-richtlijn van de Europese Gemeenschap.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen