Stappenmotoren tot 10 A compact bestuurd met Sigmatek-module

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De VST-012 van Sigmatek Automation is een high performance stappenmotormodule van compacte omvang (28 bij 151 bij 123 mm). De module is ontwikkeld voor het besturen van 2-fase stappenmotoren die een nominale spanning aankunnen tot 70 volt met 10 A gelijkstroom in full en half step-mode. Bovendien wordt microstepping met 32 microsteps per volledige stap en 10 A continu vermogen (RMS) ondersteund.

De module heeft een incremental encoder-interface voor besturing van de motorpositie en vier digitale in- en uitgangen (24 V) die elk naar gewenste toepassing kan worden ingezet. Data voor besturing van snelheid en positie, alsmede instellingen van parameters wordt uitgewisseld over de snelle hard realtime Varan-bus. De ge√Įntegreerde Varan Out-poort maakt connectie met aanvullende modules in een lijnstructuur mogelijk.

Om energie te besparen, is de VST-012 uitgerust met verstelbare stroomvermindering. Een stand-bymodus met een vertraging naar behoefte kan daardoor worden geactiveerd.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen