Stappenmotoren tot 10 A compact bestuurd met Sigmatek-module

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De VST-012 van Sigmatek Automation is een high performance stappenmotormodule van compacte omvang (28 bij 151 bij 123 mm). De module is ontwikkeld voor het besturen van 2-fase stappenmotoren die een nominale spanning aankunnen tot 70 volt met 10 A gelijkstroom in full en half step-mode. Bovendien wordt microstepping met 32 microsteps per volledige stap en 10 A continu vermogen (RMS) ondersteund.

De module heeft een incremental encoder-interface voor besturing van de motorpositie en vier digitale in- en uitgangen (24 V) die elk naar gewenste toepassing kan worden ingezet. Data voor besturing van snelheid en positie, alsmede instellingen van parameters wordt uitgewisseld over de snelle hard realtime Varan-bus. De geïntegreerde Varan Out-poort maakt connectie met aanvullende modules in een lijnstructuur mogelijk.

Om energie te besparen, is de VST-012 uitgerust met verstelbare stroomvermindering. Een stand-bymodus met een vertraging naar behoefte kan daardoor worden geactiveerd.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Gerelateerde artikelen