Stappenmotoren H2W halen microresolutie

Clara Dorrepaal
Leestijd: 1 minuut

H2W levert lineaire stappenmotoren met een oplossend vermogen van een micrometer, die bestaan uit een motor, lagering en een positioneersysteem. Het bewegende deel, de forcer, heeft een maximale snelheid van 2 m/s en een versnelling van 1g. Hij krijgt zijn stappen- en richtingsignaal van een microstappendrive. Een volle stap is hierbij 25 µm, de microstappen zijn 1 micron.

De aluminiumbehuizing bevat de motorwindingen, het motorblik en de permanente magneten. Het actieve oppervlak van het blik is getand met een onderlinge afstand tussen de tanden van 1 mm.

De forcer beweegt over een stationaire plaat. Deze bestaat uit een geslepen stalen balk of buis waarin tanden met een onderlinge afstand van 0,50 mm zijn gegroefd. De balk is gehard met chroom en bij luchtlagering gevuld met epoxy. Hij is verkrijgbaar in breedtes tussen de 31,8 mm en 76,2 mm. De lengte van de stationaire plaat bepaalt de afstand waarover de motor kan bewegen. Deze is maximaal 3,6 meter. Langere slaglengtes worden bereikt door platen achter elkaar te plaatsen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen