Stamhuis sluit aan bij Biesheuvel

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Met de integratie van Stamhuis Lineairtechniek voegt Biesheuvel Techniek een nieuwe tak toe aan zijn portfolio: de businessunit Lineairtechniek. Eerder creëerde Biesheuvel businessunits voor onder meer motion control, tooling, safe & sure en services. Die voegen specialistische kennis en kunde toe aan het groeiende netwerk van dertig vestigingen. Daardoor kan Biesheuvel zijn klanten beter en completer ontzorgen en partner zijn in product- en creatieprocessen.

Stamhuis Lineairtechniek is als distributeur, constructeur en technisch partner gespecialiseerd in lineaire transport- en bewegingssystemen. Dat is een groeimarkt: om haar concurrentiepositie ten opzichte van lagelonenlanden te verbeteren zet de Europese maakindustrie momenteel zwaar in op slimme automatisering met behulp van ict (Smart Industry). Klantspecifieke lineaire transport- en bewegingssystemen spelen daar een grote rol in.

Hetzelfde geldt voor aandrijftechniek/besturingssystemen, motion control automation. Biesheuvel haalde kennis en expertise op dat gebied in huis door de overname van MCA uit Varsseveld. Meino Noordenbos, algemeen directeur van Biesheuvel Techniek: ‘In de Verenigde Staten is motion een integraal onderdeel van de technische distributie. 90 procent gaat via met ons vergelijkbare distributeurs; slechts 10 procent doen A-merkleveranciers direct. Onderzoek vanuit Biesheuvel onder tweehonderd klanten laat zien, dat ook hier een toenemende behoefte is om voor mechanica én mechatronica met één distributeur te werken. Dat zal in Europa ook die kant op moeten.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.