Staatssecretaris Dekker opent Fieldlab Industrial Robotics

Alexander Pil
3 mei 2017

Op de Hannover Messe heeft staatssecretaris Sander Dekker het Fieldlab Industrial Robotics geopend. Dit Fieldlab heeft als belangrijkste doel het opleiden van robotprogrammeurs. In Nederland is namelijk een groot tekort aan goed opgeleide programmeurs. Ook robotbouwers en gebruikers hebben hier last van. Dit was aanleiding voor lasrobotbouwer AWL om met twaalf partners een Fieldlab op te zetten. Daarin worden samen met onderwijsinstellingen opleidingen opgezet rondom het programmeren van robots. Oud-AWL-directeur Piet Mosterd benadrukte de noodzaak voor overheid, onderwijsinstellingen en bedrijfsleven om de handen in een te slaan om het gebrek aan programmeurs op te pakken.

Piet Mosterd ontvangt het Fieldlab-bordje uit handen van staatssecretaris Sander Dekker en FME-voorzitter Ineke Dezentjé.

Dekker roemde het initiatief van Mosterd: ‘Niet afwachten tot de overheid of kennisinstellingen het oppakken, maar zelf de armen uit de mouwen steken.’ Dekker ondersteunde de oproep van Mosterd volledig en kon melden dat de Tweede Kamer heeft ingestemd met het voorstel om al in het primaire onderwijs computervaardigheden overal in het curriculum op te nemen.