SPS Drives tevreden met 10 procent minder standhouders

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

De twintigste editie van SPS Drives in Neurenberg telde dit jaar 1237 exposerende bedrijven, 149 minder dan in 2008. Het vloeroppervlak daalde van 94.700 naar 89.000 vierkante meter, zo’n 6 procent minder. Net als andere grote beurzen zoals de Emo, had SPS te lijden onder de recessie.

Desalniettemin toonde de organisatie zich tevreden. De beurs voor productie- en industriële automatisering wist alle belangrijke grote klanten aan zich te binden. Vergeleken met breed opgezette industriebeurzen als de Hannover Messe vervult vervult SPS Drives – voor Duitse begrippen – toch een niche. Voor de mensen die actief zijn in deze markten zijn dit soort jaarlijkse evenementen een must – zowel voor toeleveranciers als klanten. Bedrijven als Beckhoff, Bosch Rexroth en Siemens gaven in Neurenberg acte de presence alsof er niets aan de hand was.

Vorig jaar trok SPS Drives 48.105 bezoekers. De grote vraag is er dit jaar net zoveel mensen naar Neurenberg zijn afgereisd. De organisatie van de beurs was voorzichtig door te wijzen op de reisbudgetten die in veel bedrijven sterk onder druk staan.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.