Spindelhefelementen Alltec krijgen oliesmering

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Elsto Aandrijftechniek levert vanaf heden de Merkur H-serie spindelhefelementen, die Alltec volledig op klantspecificatie vervaardigt. Met behulp van deze elementen is het mogelijk zware lasten gecontroleerd, nauwkeurig en met hoog rendement te heffen en te positioneren. In tegenstelling tot Alltecs standaard serie zijn de nieuwe modellen voorzien van olie- in plaats van vetsmering.

De spindelhefelementen zijn naar keuze leverbaar met een draaiende spindel in combinatie met een axiaal bewegende loopmoer of met een axiaal door het huis bewegende spindel. Omdat de wormassen van de elementen uit deze serie gehard en geslepen zijn, kunnen er zwaardere motoren op worden gemonteerd en zijn ingaande toerentallen tot maximaal drieduizend omwentelingen per minuut mogelijk – een verdubbeling ten opzichte van de standaard serie. Afhankelijk van het gekozen model varieert het ingaande koppel van 8 tot 190 Nm.

De van hoogwaardig staal of aluminium vervaardigde spindelhefelementen zijn leverbaar in vijf bouwgroottes, geschikt voor lasten van 500 tot 13 duizend kilogram. Elke bouwgrootte is beschikbaar in diverse varianten. Op aanvraag kunnen voor specifieke applicaties meerdere hefelementen worden gekoppeld, om een exacte gelijkloop te realiseren. Ook worden de spindelhefelementen geleverd in andere materialen (zoals rvs of staal met speciale conserveringen tegen corrosie of zeewater), met speciale olie voor lage- of hogetemperatuurtoepassingen of met aangepaste afdichtingen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen