Speciaal aandrijfblok maakt lineaire module Bahr compact

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Onlangs presenteerde Bahr Modultechnik een nieuwe lineair module. De DSZS bestaat uit een rechthoekig aluminium profiel met daarin twee parallelle kogelprofielrailgeleidingen. Op iedere rail zijn standaard twee loopwagens gemonteerd. De slede wordt door een tandriem voortbewogen.

Een innovatie is dat de slede wordt voortbewogen door een speciaal aandrijfblok dat gecentreerd aan de onderzijde van het profiel is bevestigd. Hierdoor ontstaat een compacte module in vergelijking met de totale lengte van het systeem. Het naspannen van de tandriem is eenvoudig doordat in de slede een instelvoorziening via instelschroeven aanwezig is. Deze voorziening kan ook worden gebruikt bij het synchroon instellen van de sledes bij twee of meerdere parallel gemonteerde modules.

Drie rvs afdekbanden beschermen de module tegen opspattend water en stof maar Bahr levert de module desgewenst ook zonder. De DSZS-modules zijn verkrijgbaar met verschillende slede-uitvoeringen, diverse aandrijvingen en op verzoek ook in een rvs-uitvoering. Mogelijk breedtes zijn 120, 160 en 200 mm.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen