Sorama wint HTNL Award

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

TUE-spin-off Sorama heeft de zevende HTNL Award in de wacht gesleept. Tijdens de afgelopen Bits&Chips 2013 Embedded Systems-conferentie in ‘s-Hertogenbosch kreeg de specialist in geluidmeetsystemen de prijs, een beeldje van kunstenaar Hans van Eerd, uitgereikt uit handen van Amandus Lundqvist, boegbeeld van topsector HTSM. In een publieksstemming troefde Sorama mededingers Demcon en Techneco af.

De HTNL Award is de voortzetting van de HTSP Action Award. De nieuwe naam is ingegeven door het samengaan van het High-Tech Systems Platform, initiatiefnemer, met Point-One tot High Tech NL. Het concept is hetzelfde gebleven: erkenning door branchegenoten voor een uitzonderlijke prestatie, waarbij het zowel gaat om technische innovatie als om succesvolle samenwerking tussen het bedrijfsleven en de onderzoekswereld.

Als winnaar van 2013 treedt Sorama in de voetsporen van Philips Healthcare (2007 en 2011), Vanderlande (2008), Thales (2009), Océ (2010) en Tempress (2012). De technologie van het jonge Eindhovense bedrijf kan geluidsbronnen van systemen in beeld brengen en zo een indicatie geven waar verbetering mogelijk is. Na een uitgebreide testperiode met klanten komt de geluidscamera binnenkort commercieel beschikbaar.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.