Sony lost MP3-productieproblemen op met vision van Cognex

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

De Maleisische vestiging van elektronicafabrikant Sony gaat de In-Sight 5110-codelezers van het Amerikaanse Cognex gebruiken om printplaten voor MP3-spelers beter te kunnen volgen. Die moeten de traceerbaarheid van printplaten in de fabriek verbeteren en hoge terugroepkosten en productverwarringen voorkomen. Afkeuringen door slecht gelezen codes zijn kostbaar.

Tijdens het productieproces gaat elke printplaat op een transportband langs negen verschillende lijnen. De PCB‘s zijn gemarkeerd met een Datamatrix-code van tien tekens die elk 1 mm bij 1 mm groot zijn. De lezer moet het serienummer van elke PCB op weg naar de montagelijnen identificeren. Daarbij moet het zich kunnen aanpassen aan wijzigingen op productlijnen. Ook de verlichting, omgeving en de oriëntatie van de onderdelen kunnen erg verschillen.

De leestijd van de Cognex-readers bedraagt twee seconden, vijf maal minder dan het oude systeem. Cognex zegt dat zijn lezers geen fouten maken, tegen een succespercentage van slechts 95 procent voor het oude systeem. In het verleden moest de lopende band vaak worden gestopt om een product te herplaatsen of om het brandpunt van de lezer bij te stellen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.