Solland en Schott nemen Sunweb-technologie in productie

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Solland Solar heeft de Duitse modulemaker Schott Solar weten te interesseren voor zijn Sunweb-zonnecellen. De bedrijven hebben een overeenkomst getekend die voorziet in gezamenlijke technologieontwikkeling en productie. Een pilotlijn voor moduleproductie zal daartoe opgezet worden op het terrein van Solland tussen Aken en Heerlen. De Limburgse zonnecelfabrikant hoopt door het partnerschap met een specialist zijn technologie sneller op de markt te zetten. Het doel is om tegen 2011 met serieproductie te starten.

In de door ECN ontwikkelde Sunweb-zonnecel zijn de geleidende stroken aan de voorkant, de zogenaamde bus bars, afwezig. In plaats daarvan wordt de zonnestroom via ’sneeuwvlokvormige‘ geleiders eerst naar centrale punten en vervolgens naar de achterkant van de module geleid. Dankzij deze metal wrap through-technologie (MWT) is er meer oppervlak beschikbaar voor het genereren van zonne-elektriciteit. Solland en Schott mikken op 16 procent efficiëntie, gemeten op moduleniveau.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen