Solidworks-specialist Design Solutions in Franse handen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Visiativ heeft een meerderheidsbelang verworven in de Dimensions Group, leverancier van Solidworks-oplossingen en 3d-printers in de Benelux. Het Franse bedrijf heeft nu 82,5 procent van de aandelen in handen. Dimensions-directeur Arnaud Kooij behoudt zijn belang van 17,5 procent. Financiële details over de deal zijn niet vrijgegeven.

De Dimensions-holding bestaat uit drie vennootschappen: Design Solutions bv, leverancier van Solidworks in Nederland, Design Solutions bvba, leverancier van Solidworks in België en Luxemburg, en Layertec, leverancier van 3d-printers in de Benelux. Dimensions realiseert een omzet van ongeveer tien miljoen euro, met een forse groei en een winstpercentage van dubbele cijfers. Het bedrijf heeft een dertigtal medewerkers en meer dan tweeduizend klanten, waaronder ABB, Ampelmann, Marel, Rademaker en VDL.

Door deze overname kan Visiativ nu Solidworks-klanten in zeven landen ondersteunen: België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Luxemburg, Marokko, Nederland en Zwitserland. Ook laat het zijn activiteiten op het gebied van rapid manufacturing en 3d printen groeien, en vergroot het de mogelijkheden rond softwareontwikkeling en consultancy voor innovatie en digitale transformatie.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.