Soldeermachinebouwer Vitronics verhuist productie van VS naar Nederland

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Vitronics Soltec verplaatst een deel van de productie van het hoofdkwartier in het Amerikaanse Stratham naar Oosterhout. Het gaat om de soldeermachines uit de Selective-familie. De vestiging in Oosterhout was al verantwoordelijk voor een deel van die reeks. ’Onze machines zijn modulair opgebouwd dus de overlap is groot‘, zegt de Europese verkoopdirecteur Frank van Erp. Hij denkt dat de overgang daarom soepel zal verlopen.

In Oosterhout werken op dit moment iets meer dan veertig man voor Vitronics Soltec. Van Erp verwacht niet dat zijn bedrijf direct nieuwe mensen hoeft aan te nemen om de productie-uitbreiding op te vangen. Hij sluit echter niet uit dat het in de nabije toekomst toch nodig is.

De Selective‘s zijn de flexibele machines in het aanbod van Vitronics Soltec. Ze zijn bedoeld voor elektronicafabrikanten met een uitgebreid assortiment en lage volumes. Het bedrijf heeft ook ontwerp- en productiefaciliteiten in Stratham en het Chinese Suzhou. Van oudsher mikt het op automotivespecialisten, maar ook medische en militaire toepassingen komen in aanmerking voor productie met Vitronics-machines.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.