Solaytec weer op eigen benen

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Solaytec zal zich niet langer uitsluitend richten op de PV-industrie. Via een managementbuy-out heeft het Eindhovense bedrijf zich afgescheiden van Amtech Systems en is er ruimte om te zoeken naar kansen in nieuwe markten. Er worden al samplingexperimenten uitgevoerd samen met batterijfabrikanten.

Solaytec is een spin-off van TNO en ontwikkelde een zogenaamd spatial ald-proces, een continu ald-proces dat voldoet aan de doorvoercapaciteit die de PV-industrie eist. In 2015 werd het ingelijfd door Amtech Systems. Afgelopen april kondigde het moederbedrijf aan dat het alle PV-dochterondernemingen wilde afstoten. Volgens een persbericht heeft het Solaytec-management in goed overleg de aandelen overgenomen.

Een andere Nederlandse fabrikant van ald-apparatuur, Levitech in Almere, onderzoekt ook de mogelijkheden in de batterijindustrie. In een recent interview met Mechatronica&Machinebouw vertelde ceo Jaap Beijersbergen dat spatial ald tegenwoordig moet concurreren met batchprocessen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.