Solaytec verscheept twee machines naar China

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Solaytec heeft twee bestellingen ontvangen voor zijn Inpassion ALD-tool. Beide orders komen uit China; de ene van een bestaande relatie, de andere van een nieuwe klant. Nog deze maand moet de twee machines worden verscheept. Solaytec heeft niet vrijgegeven om welke bedrijven het gaat.

De nieuwe klant zal Solaytecs systeem gebruiken voor de ontwikkeling van multikristallijne Perc (passivated emitter rear cell)-zonnecellen in zijn eigen r&d-centrum. Daarvoor heeft het bedrijf één Inpassion-module besteld die ongeveer zeshonderd wafers per uur kan verwerken. Na de pilot- en validatiefase kan dat eenvoudig worden opgehoogd naar zesendertig honderd wafers per uur.

De bestaande relatie werkt sinds 2011 met een Inpassion ALD-tool. Sinds vorig jaar is het Chinese bedrijf opgeschaald naar massaproductie. In eerste instantie gebeurde dat met drie modules die ongeveer achttienhonderd wafers per uur leverden. Binnen drie maanden bestelde deze partij drie extra modules om de productie te verdubbelen. Nu schakelt het weer een tandje bij met een hele nieuwe machine.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.