Solarge vindt financiering voor zonnecelfabriek in Weert

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Solarge, de Eindhovense fabrikant van lichtgewicht en ‘groene’ zonnepan,elen heeft genoeg kapitaal verzameld om een ​​productiefaciliteit van 100 MW te starten in Weert. ‘In Nederland zal het gebruik van zonnestroom naar verwachting de komende dertig jaar met zeker een factor 10 groeien, waarna de markt voor vervangende pv-panelen enorm zal zijn. We zijn verheugd dat we aan de slag kunnen en onze productielijn in Weert kunnen configureren, alwaar we de ideale locatie hebben gevonden’, aldus Solarge-ceo Jan Vesseur. In de jaren daarna streeft Vesseur naar een capaciteit van 350 MW.

In plaats van aluminium en glas gebruikt Solliance-spin-off Solarge biogebaseerde of gerecyclede kunststoffen als dragermateriaal voor monokristallijne siliciumzonnepanelen. Het bedrijf beweert dat het ontwerp tot 50 procent aan gewicht bespaart, waardoor installatie op daken mogelijk is die het gewicht van traditionele panelen niet kunnen dragen. Volgens onderzoek in opdracht van Topsector Energie is 45 procent van de Nederlandse daken niet compatibel met reguliere zonnepanelen.

Solarge schermt ook met groene voordelen en claimt een 80 procent lagere CO2-voetafdruk dan conventionele producten. Bovendien bevatten de panelen geen schadelijke chemische verbindingen en kunnen ze aan het einde van hun levensduur eenvoudig worden gedemonteerd voor recycling.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen