Solarauto Stella verslaat Apple en Rosetta

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Stella, de gezinsauto op zonne-energie ontworpen door studenten van de TU Eindhoven, heeft de Crunchie Award gewonnen in de categorie Beste technologische prestatie. Stella versloeg onder meer Apple Pay en ruimtesonde Rosetta, die vorig jaar op een komeet landde. Crunchies-winnaars worden gekozen door lezers van de grote techwebsites Techcrunch en Venturebeat.

‘We vinden het echt ongelofelijk dat we als studententeam tussen zulke grote bedrijven staan. Het is alsof David tegen Goliath strijdt. Dat we de prijs ontvangen voor de beste technologische prestatie laat duidelijk de potentie van een auto op zonne-energie zien en hoe wij als studenten naar de toekomst kijken van mobiliteit’, aldus Roy Cobbenhagen, technisch manager van Solar Team Eindhoven.

Stella is zo licht, aerodynamisch en efficiënt dat de zonnepanelen per saldo energie opleveren. Zelfs in Nederland levert de zonne-auto tien maanden per jaar meer energie dan de auto nodig heeft bij typisch gebruik. Die extra energie kan aan het stroomnet geleverd worden.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.