Solar Team Eindhoven verovert (alweer) goud

Collin Arocho
22 oktober 2019

Ondanks de uitdagende weersomstandigheden heeft de Technische Universiteit Eindhoven zijn heerschappij in de World Solar Challenge nog maar eens bevestigd. Na meer dan drieduizend kilometer door de Australische Outback pakte de Stella Era van Solar Team Eindhoven de eerste plek in de Cruiser Class. Het is de vierde opeenvolgende titel van het team.

Solar Team Eindhoven viert zijn vierde opeenvolgende overwinning in de World Solar Challenge. Foto: Bart van Overbeeke

Hoewel deelnemers in de Cruiser Class naar de finishvlag vlag racen, is de auto die het eerst over de meet komt, niet per definitie ook de winnaar van de wedstrijd. Naast de snelheid en efficiëntie kent een jury ook waarde toe aan andere elementen zoals praktische bruikbaarheid, comfort, design en innovatie. Stella Era scoorde goud in beide domeinen en verdiende 111,7 punten voor efficiëntie en 93,1 punten voor comfort en innovaties.

‘Het was zeker niet evident dat we voor de vierde keer wereldkampioen zouden worden’, zei teammanager Carijn Mulder tijdens de uitreiking van de awards. ‘Alle uitdagingen hebben het team scherp gehouden tijdens de voorbereidingen en tot het laatste moment tijdens de race.’