Sofinim verkrijgt meerderheidsbelang Egemin

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Investeringsgroep Ackermans & Van Haaren heeft via dochter Sofinim zijn participatie in Egemin Automation verhoogd. Door de uitbreiding is Sofinim nu meerderheidsaandeelhouder van de Zwijndrechtse logistiekautomatiseerder. Egemin ziet de investering als een blijk van vertrouwen in de gevoerde strategie. Het bedrijf kon in 2011 zijn marktpositie behouden en zag zijn inkomsten stijgen. Hoeveel de AGV-specialist precies omzette, wil het niet kwijt, maar het zegt wel dat de inkomsten dit jaar meer dan honderd miljoen euro zullen bedragen.

Egemin werkte de afgelopen twee jaar aan een plan om de groei te ondersteunen en de klanttevredenheid te garanderen. ’Het Strategy 2015-programma resulteerde reeds in een sterkere marktpositionering, gebaseerd op een versterkt key account management, lifecycle services en specialisatie in specifieke marktsegmenten‘, zegt Egemin-CEO Jan Vercammen. ’Onze verdere specialisatie zal de ontwikkeling verzekeren van knowhow in marktsegmenten als de voedingsindustrie, levenswetenschappen, distributie en logistiek, tankterminals, papier en print, en infrastructuur.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.