Snelle fabricage selecteren voor matrijzenbouw

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

Sirris stelt een internettool beschikbaar voor de selectie van technieken en materiaalleveranciers voor rapid manufacturing van metalen onderdelen.

De Leuvense onderzoeksorganisatie zegt dat vooral matrijzenbouwers nog maar weinig vertrouwd zijn met rapid tooling technieken om snel gereedschap of gereedschaps-inserts te maken door middel van sintering van metaalpoeder. In het kader van het Europees project Eurotooling21 heeft Sirris voor hen een eenvoudige website ontwikkeld.

Bezoekers kunnen kiezen uit precisie, oppervlaktekwaliteit, treksterkte, hardheid, fabricagesnelheid, afmetingen van de matrijs-inserts, resolutie (kleinste details), mogelijkheid om een eigenschappengradiënt te verkrijgen en de haalbaarheid van koelkanalen. De website stelt de meest geschikte technologieën voor en de bureaus die ze aanbieden.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.