Smit sleept Cigs-order in de wacht

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Een klant van Smit Ovens heeft een vervolgorder geplaatst voor een vapor transport deposition-systeem voor Cigs-dunnefilmcellen alsmede een researchtool geschikt om de depositie van seleen en de kristallisatie van Cigs-precursoren te bestuderen. ’Thermische processen zijn een belangrijke manier om competitief te zijn in deze groeimarkt‘, zegt Smit-CEO Wiro Zijlmans. ’We zien al celefficiënties van 10 tot 12 procent. Met geavanceerde thermische processen kunnen PV-fabrikanten in de buurt van productiekosten van een dollar per watt komen – een cruciale drempel voor dunnefilm Cigs-fotovoltaïca.‘

Smit Ovens werd in 1936 opgericht in Nijmegen, maar hoofdkwartiert tegenwoordig in Son. Het bedrijf heeft in de loop der jaren zijn expertise in glas uitgebouwd naar de elektronica- en displayindustrie. Tegenwoordig is de PV-industrie ook een belangrijke afzetmarkt. Smit heeft ongeveer vijftig medewerkers in dienst.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.