Smeermiddelvrije geleiding Igus tilt twee ton

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Lineaire techniek die smeermiddelvrij is, ongevoelig is voor verontreinigingen en het gewicht kan dragen van een stationwagon, deze eigenschappen zijn verenigd in de nieuwe lineaire geleiding Drylin W maat 25 van Igus. Met het Drylin W-systeem ontwikkelde het bedrijf jaren geleden een smeermiddelvrij alternatief voor kogelgelagerde, lineaire geleidingssystemen. Het flexibele en modulaire design zorgt met de meest uiteenlopende accessoires al in de constructiefase voor veel configuratiemogelijkheden. De nieuwe hoog belastbare uitvoering in de maat 25 biedt nieuwe toepassingsmogelijkheden voor veelzijdige lineaire geleidingen, niet alleen in landmachines of voertuigbouw, maar ook in de medische techniek of de verpakkingsindustrie.

Zoals alle leden van de Drylin W-familie bestaat ook de nieuwe variant uit drie basiselementen: de geleiderail van hard geanodiseerd aluminium, de behuizingslagers van zinkgietwerk en de glijfolie van de tribologisch geoptimaliseerde kunststof Iglidur J200. Het dubbele profiel van de nieuwe geleiderail heeft een asdiameter van 25 mm en een asafstand van 120 mm. In deze configuratie kunnen lasten tot twee ton worden opgenomen. Een enkele lagerbehuizing is statisch belastbaar tot 480 kg.

Alle vier maten van het Drylin W-systeem zijn eenvoudig te monteren, vindt importeur Elcee, omdat dankzij de dubbele rail het tijdrovende uitlijnen van twee parallelle assen of geleidingen komt te vervallen. De rails zijn verkrijgbaar tot een lengte van vier meter. Voor langere verplaatsingswegen kunnen de rails gewoon achter elkaar worden geplaatst.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen