SMC’s lanceert compact magneetventiel met hoge flowcapaciteit

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

SMC Pneumatics wil met een nieuwe vijfpoorts magneetventielserie de vraag naar kleinere, hoog presterende machinecomponenten beantwoorden. De producten in de S0700-reeks zijn ontwikkeld voor de halfgeleiderindustrie, maar zijn ook toepasbaar in veel algemene machineapplicaties. De serie is bijzonder compact, met een behuizing die 7 mm breed is, maar de flowcapaciteit is groot genoeg om cilinders met een boring tot 25 mm aan te drijven.

De S0700 heeft een levensduur van minimaal 50 miljoen cycli. Het ventiel verbruikt slechts 0,35 W aan vermogen en kan worden gebruikt met opsteek of one-touchkoppeling. Door de gereduceerde steekmaat zijn de compacte dimensies van respectievelijk 7,5 en 8,5 mm – wanneer hij is gemonteerd op een manifold – nog steeds verzekerd.

Met geïntegreerde multi-connector of compacte afzonderlijke bedrading leent de S0700-serie zich voor een brede range aan elektrische aansluitingen, inclusief – afhankelijk van de geselecteerde configuratie – SMC‘s EX600, EX510, EX500 en EX250 seriële interfacemodules.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen