SMC’s lanceert compact magneetventiel met hoge flowcapaciteit

Paul van Gerven
19 januari 2011

SMC Pneumatics wil met een nieuwe vijfpoorts magneetventielserie de vraag naar kleinere, hoog presterende machinecomponenten beantwoorden. De producten in de S0700-reeks zijn ontwikkeld voor de halfgeleiderindustrie, maar zijn ook toepasbaar in veel algemene machineapplicaties. De serie is bijzonder compact, met een behuizing die 7 mm breed is, maar de flowcapaciteit is groot genoeg om cilinders met een boring tot 25 mm aan te drijven.

De S0700 heeft een levensduur van minimaal 50 miljoen cycli. Het ventiel verbruikt slechts 0,35 W aan vermogen en kan worden gebruikt met opsteek of one-touchkoppeling. Door de gereduceerde steekmaat zijn de compacte dimensies van respectievelijk 7,5 en 8,5 mm – wanneer hij is gemonteerd op een manifold – nog steeds verzekerd.

Met geïntegreerde multi-connector of compacte afzonderlijke bedrading leent de S0700-serie zich voor een brede range aan elektrische aansluitingen, inclusief – afhankelijk van de geselecteerde configuratie – SMC‘s EX600, EX510, EX500 en EX250 seriële interfacemodules.