SMC verbetert zuigerstangloze cilinders

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Het basistype van SMC’s nieuwe MY1B-Z-serie is geschikt voor lange slagen in krappe ruimtes. Het lineaire geleidingstype MY1H-Z is op zijn beurt ook geschikt voor lange slagen maar met een hoge herhaalnauwkeurigheid (ook op krappe plekken). Beide modellen zijn verbeterd op een aantal punten. Zo is het bufferventiel eenvoudiger in te stellen en is het bevestigingssysteem van de stofafdichtband verbeterd. Bovendien zijn de slangen gemakkelijker aan te sluiten op de cilinder.

De buffernaald is goed bereikbaar, aangezien deze zich boven op de cilinders bevindt en met een inbussleutel kan worden ingesteld. Ook het algemene prestatieniveau en de betrouwbaarheid van de MY1B-Z en de MY1H-Z zijn toegenomen: een nieuwe magnetische stofafdichtband beperkt het aantal deeltjes dat in de systemen kan binnendringen tot een minimum. Dit helpt de onderhoudskosten te drukken.

Dankzij andere innovaties van het R&D-team van SMC is de MY1B-Z bovendien tot 17 procent en de MY1H-Z tot 8 procent lichter. Door verbeteringen aan de standaard en de gecentraliseerde aansluitmogelijkheden voor de luchtleidingen kunnen de slangen voortaan in vier verschillende richtingen worden aangesloten, namelijk de voor-, onder-, zij- en achterkant. En als de MY1H-Z met een snelheidsregelventiel moet worden uitgerust, kan er heel wat ruimte worden bespaard door deze op de achterkant aan te sluiten.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen