SMC ontwikkelt plug-inversie elektrische ventielen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Toen de R&D-engineers van SMC besloten om hun elektrisch bediende SY-ventielserie uit te breiden met een plug-invariant, hadden ze een doel voor ogen: het ontwikkelen van een elektrische ventielserie die voor alle doeleinden kan worden gebruikt. Het resultaat is de SY3000/5000-serie.

Ondanks de compacte bouwgrootte liggen de flowprestaties tot tachtig procent hoger dan vergelijkbare eerdere stand-alone SY-modellen. Dit betekent dat middelgrote cilinders sneller kunnen werken met lagere cyclustijden en zonder het gebruik van grotere, duurdere ventielen. Bij het ontwerp is niet alleen aandacht besteed aan een eenvoudige montage en een snelle vervanging, maar de SMC-engineers zorgden er ook voor dat de ventielgroottes SY3000 en SY5000 op dezelfde basisplaat kunnen worden toegepast om een grotere flexibiliteit en efficiency te bieden.

De kleppen zijn verkrijgbaar met rubber of metalen afdichting. Zo‘n metalen afdichting zorgt voor een hogere herhaalnauwkeurigheid, snellere schakeling en een langere levensduur, aldus SMC. Om het energieverbruik te beperken, maakt de nieuwe SY-serie gebruik van het energie-efficiënte V100-stuurventiel.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen