SMC maakt seriële interface-eenheid compacter

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Volgens fabrikant SMC Pneumatics kunnen Fieldbus-gebruikers die werken met Profibus-DP, Profinet, CC-link, Devicenet en Ethercat-protocollen hun seriële interfacekosten verlagen met zijn nieuwe compacte seriële interface-eenheid EX260. De R&D-technici van SMC selecteerden hiervoor de belangrijkste eigenschappen van hun best verkopende modellen en persten die samen in één systeem. De EX260 is ideaal voor kleine ruimtes: hij is zeventig procent kleiner dan het populaire EX250/600-assortiment van SMC, meer dan zestig procent kleiner dan de EX124/126-modellen en is ontworpen voor gebruik van 16 of 32 ventieluitgangen.

SMC heeft de installatie vereenvoudigd door de stroomaansluiting, busconnector en aardklembekabeling aan dezelfde zijde te positioneren. Andere designkenmerken van de EX260 zijn het gebruik van individuele busconnectoren (in/uit) waardoor een ringnetwerkstructuur mogelijk is zonder toepassing van extra T-connectoren. Met een ingebouwde afsluitweerstand en individuele elektrische klep- en busvoeding kan de EX260-eenheid dichterbij de cilinders worden geïnstalleerd waardoor de hoge kosten voor leidingen dalen. Door M12-connectoren te gebruiken voor zowel de bus- als elektrische voeding voldoet de complete unit aan de IP67-beschermingsklasse. De EX260 is ontworpen om te gebruiken met de SY-, SV-, VQC- en S0700-ventielseries van SMC, is aan te sluiten met Speedcon-connectoren, voldoet aan alle vereiste protocolvoorwaarden en beschikt over de CE en UL-keurmerken.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen