SMC lanceert verbeterde draaicilinder met tandheugel

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

SMC heeft zijn draaicilinders met tandheugel geoptimaliseerd. De Cra1-Z-serie is op verschillende vlakken verbeterd. Zo is het voortaan eenvoudiger om de luchtbuffering in te stellen en is het totaalgewicht teruggebracht. Bovendien biedt de serie extra gemak bij de montage van de naderingsschakelaars, aldus SMC.

In het nieuwste ontwerp ligt het luchtbufferventiel – met veerring zodat de klep niet kan vallen – verdiept in de behuizing. Dit kan worden aangepast met een inbussleutel. Het ontwerp is ook direct uitwisselbaar met het huidige model, aangezien zowel de asdiameter als de buiten- en montageafmetingen gelijk zijn gebleven.

Om de Cra1-Z makkelijk te kunnen instellen, zitten de poorten, de luchtbufferventielen en de naderingsschakelaars aan dezelfde zijde van de draaicilinder. De ronde naderingsschakelaars – de D-M9 en D-A9 – kunnen ook op twee oppervlakken worden gezet via de voorkant. Bovendien kunnen de schakelaars op elke willekeurige positie in de bevestigingsgroef worden geplaatst, zelfs na de installatie.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.