SMC bouwt filter in procesventiel

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

SMC heeft een nieuwe serie direct bedienbare tweepoortmagneetventielen ontwikkeld met een ingebouwd filter. De geïntegreerde roestvrijstalen 100 mesh-filtereenheid van de VXK-familie verwijdert elk deeltje dat niet thuishoort in het doorstromende medium en beschermt zo alle apparaten in lijn na het ventiel. Hiermee stijgt de levensduur van toepassingen. Een ander voordeel is dat het filter gemakkelijk is te verwijderen zonder de leidingen te ontkoppelen. Hierdoor neemt onderhoud veel minder tijd in beslag.

De VXK-serie heeft een ruimtebesparend ontwerp en is qua aansluitmaten en voltages volledig uitwisselbaar met SMC‘s VX2-magneetventielen, waarmee de lijn veel eigenschappen deelt. De nieuwe ventielen zijn verkrijgbaar met verschillende spoelen, zowel AC als DC. Daarnaast zijn er open en gesloten varianten.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen