Smart Robotics voltooit investeringsronde voor uitrol cobots

Jessica Vermeer
7 november 2019

Smart Robotics, ontwikkelaar van robotonafhankelijke, intelligente software voor de snelle inzet van cobots, heeft een ‘substantiële’ investeringsronde afgerond. Hoeveel kapitaal het bedrijf uit Best precies heeft opgehaald, is niet bekendgemaakt. De investeringsronde wordt geleid door het Amsterdamse durfkapitaalfonds Innovation Industries en door het Mirai Creation Fund II, waarin Toyota een belangrijke partner is.

Foto: Smart Robotics

Mark Menting, oprichter en directeur van Smart Robotics: ‘Beide partijen hebben waardevolle ervaring in het opschalen van een hightechbedrijf. Met deze investering kan Smart Robotics zijn leidende positie in cobotsoftware behouden.’

Het softwareplatform van Smart Robotics maakt snelle inzet van cobots mogelijk. Het platform kan snel worden geconfigureerd en maakt programmering overbodig. Het resultaat is snelle implementatie en eenvoudige configuratie in het veld. De investering zal worden gebruikt om de uitrol van palletiseer- en item picking-applicaties te versnellen. Verder zal Smart Robotics het besteden aan de ontwikkeling van nieuwe softwareapplicaties.