Smart Robotics komt met robot voor kledingmagazijnen

23 augustus 2022

De nieuwe cobot van het Eindhovense Smart Robotics is ontworpen om modeartikelen in allerlei maten, materialen en vormen te picken. Het bedrijf zegt dat zijn Smart Fashion Picker een fikse horde neemt in de omslag naar volledig geautomatiseerde magazijnen. De sector is vergeleken met andere industrieën vrij laat met automatiseren.

De Smart Fashion Picker kan een grote verscheidenheid aan verpakte modeartikelen selecteren. Met kleding op haakjes, zoals op de foto, kan de cobot echter nog niets. Foto: Smart Robotics

De nieuwe cobot kan een grote verscheidenheid aan modeartikelen rechtstreeks van een kar of uit een bak plukken. Daarvoor dienen de items echter wel in beschermende verpakking te zitten. Visionsensoren, motion- en taakplanningsalgoritmes helpen de cobot om de handling te berekenen.

De eerste klanten gebruiken de slimme mode-picker al. Volgens Smart Robotics-directeur Johan Jardenvall heeft de robot inmiddels bewezen bij de benodigde snelheid stabiele en betrouwbare prestaties te leveren.

Smart Robotics stelt dat het handmatig picken in magazijnen zwaar belastend is. ‘Dit product is een belangrijke stap in ons masterplan om repetitief en schadelijk werk in magazijnen te verminderen’, aldus Jardenvall.