Smart Robotics groeit met extra financiering en nieuwe ceo

Alexander Pil
12 januari 2022

Cobot- en softwarespecialist Smart Robotics heeft een tweede belangrijke financieringsronde afgerond. De injectie komt van de hightech durfkapitaalfondsen Innovation Industries en Mirai Creation Fund II, en wordt ondersteund door Toyota. Smart Robotics heeft geen financiële details bekendgemaakt.

Johan Jardevall is de nieuwe directeur van Smart Robotics.

Smart Robotics heeft sinds zijn oprichting aangetoond dat zijn op artificial intelligence gebaseerde softwareplatform aansluit bij de eisen in de gerobotiseerde orderpickmarkt, met zijn no-code en eenvoudig te gebruiken interface voor implementatie en configuratie. De nieuwe investeringsronde zal de roadmap voor de huidige producten voor logistieke picktoepassingen en nieuwe producten verder versnellen en de commerciële voetafdruk van de organisatie internationaal vergroten.

Als een natuurlijke stap in het groeitraject heeft Smart Robotics ook een ceo aangesteld. Johan Jardevall heeft een trackrecord met succesvolle groeitrajecten binnen internationale softwarebedrijven en gaat samen met cto Heico Sandee en cfo Eric Sas het nieuwe managementteam. Medeoprichter Mark Menting treedt terug.

Jardevall: ‘Robotica is zeer interessant, en klaar voor adoptie in een aantal nieuwe industrieën. Wat Smart Robotics met robots heeft weten te bereiken op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en integratiegemak in bestaande werkplekken, vind ik ongelooflijk.’