Smart industry en iot hebben verstrekkende gevolgen

Robert Meijer is productmarketingmanager bij Eaton Industries.

Leestijd: 2 minuten

De vierde industriële revolutie is een feit en net als bij de vorige revoluties gaat dit gepaard met grote aardverschuivingen. Dan heb ik het vooral over de gevolgen voor de maakindustrie en vooral die voor specifieke beroepsgroepen. Smart industry en het internet of things (iot) hebben te maken met het ontstaan van grote intelligente netwerken.

De basis daarvoor is internet dat in ons dagelijks leven al een ontzettend grote rol speelt. Een ontwrichtende rol soms ook. Denk aan de taxi-app Uber die in één klap een complete beroepsgroep in zijn bestaan bedreigt. Of Airbnb dat een grote invloed heeft op de manier waarop toeristen de wereld over trekken. Of neem de digitale munteenheid Bitcoin die ons klassieke bankwezen omver kan werpen. Maar wat voor de één een bedreiging is, is voor de ander een geweldige kans.

Producten zijn overal te bestellen, hele schakels kunnen uit de keten, prijzen dalen en consumenten worden rijker, wat goed is voor de economie. De grote vraag is hoe smart industry tot uiting komt in de manier waarop we produceren en producten op de markt brengen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.