Smart Industry en het grote plaatje

Angelo Hulshout
Leestijd: 4 minuten

Angelo Hulshout heeft een ambitieus plan om fabrieken efficiënter te maken met behulp van Smart Industry-technologieën als het internet of things, cloud en machine learning. In Mechatronica&Machinebouw rapporteert hij over de voortgang van zijn inspanningen.

Smart Industry, Industry 4.0 en 5.0, Smart Society – het zijn allemaal mooie termen, paraplubegrippen, voor de manieren waarop we onze wereld efficiënter, beter, duurzamer willen maken. Heel mooi en heel goed bedoeld en we zitten er allemaal middenin, ik ook. Wat we vaak vergeten, is om even breder te kijken dan het nieuwe idee dat we hebben. Elk idee dat wordt gerealiseerd heeft namelijk ook consequenties, en niet alleen de positieve die we voor ogen hebben.

Ander werk

Neem de moleculaire printer van Cana, een Amerikaans bedrijf dat is ontstaan vanuit het idee dat we minder plastic flessen moeten gaan produceren en gebruiken. Een nobel streven. De printer die ze hebben bedacht, maakt het mogelijk zo ongeveer elke koude drank die we kennen na te maken, op basis van 150 geselecteerde geur- en smaakstoffen. Hun inschatting is dat als elk Amerikaans gezin een Cana-printer heeft, 70 procent van de plastic flessen die daar jaarlijks gebruikt worden niet meer nodig is. Minder plasticproductie, minder plastic afval, is de redenering.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.