SLM Solutions kondigt 3D-printen boven de kubieke meter aan

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

SLM Solutions introduceert een metaalprinter die onderdelen van 3 bij 1,2 bij 1,2 meter kan fabriceren. De werkruimte is echter flexibel. Met dezelfde machine zijn ook cilindrische onderdelen te printen met een diameter van 1,8 meter en een hoogte van 1,6 meter.

De 3D-printerfabrikant uit het Duitse Lübeck zegt dat er in de markt behoefte is aan grote printdelen. ‘Additive manufacturing bereikt zijn grenzen als het gaat om de grootte van de bouwkamer’, aldus het bedrijf in een persbericht. SLM verkoopt al sinds 2020 de NXG XII 600 met een bouwoppervlak van 600 bij 600 millimeter. Begin deze maand bracht het bedrijf daarvan een extended version uit die bouwhoogtes tot anderhalve meter aankan.

In de aankondiging zegt SLM Solutions dat de 3D-metaalprinter de productie van cilindrische onderdelen met een diameter van 1,8 meter en een hoogte van 1,6 meter mogelijk maakt en daarnaast van lange onderdelen met een afmeting tot 3 bij 1,2 bij 1,2 meter. Het bedrijf legt niet uit hoe zijn machine dit precies doet. De bouwsnelheid is in beide gevallen maximaal 330 kubieke centimeter per uur, veel lager dan de liter per uur die SLM met de NXG XII 600 haalt.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen