Slechte weefmachinemarkt haalt Picanol-cijfers onderuit

Alexander Pil
27 augustus 2019

Picanol Group heeft last van een dalende vraag naar zijn weefmachines. Een onzeker macro-economisch klimaat zorgt ervoor dat klanten hun bestellingen uitstellen. De divisie Machines & Technologies – de samenvoeging van de vroegere branches Weaving Machines en Industries – zag haar omzet in het eerste halfjaar daarom met 26 procent dalen tot 263 miljoen euro.

Andere bedrijfstakken, die allemaal uit de Tessenderlo-koker komen, konden het verlies van het ‘oude’ Picanol grotendeels compenseren waardoor het Ieperse concern over de eerste zes maanden van 2019 slechts een lichte omzetdaling hoeft te incasseren: -1 procent naar 1188 miljoen euro.

De tegenvallende weefmachinemarkt heeft ook effect op de winstcijfers. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar kelderde de groepswinst van 67,1 naar 20,7 miljoen euro.

Picanol houdt voor de tweede jaarhelft van 2019 rekening met een verdere negatieve impact van het huidige onzekere macro-economische klimaat, waarbij de afkoeling van de wereldwijde machinemarkt niet gecompenseerd zal worden door de andere segmenten van Tessenderlo.