Slechte prestaties in automotive doen Frenckens groei in mechatronica teniet

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

In het derde kwartaal van 2022 behaalde de Frencken Groep een omzet van 136 miljoen euro. Een jaar eerder was dat 137 miljoen euro. De vlakke prestaties maskeren de turbulentie in de verschillende activiteiten van het in Singapore beursgenoteerde bedrijf. De productie van mechatronicaonderdelen en -modules voor de halfgeleiderindustrie zit in de lift, voor de rest presteert Frencken matig tot slecht.

De omzet in mechatronica voor de semiconmarkt steeg met 16 procent naar 58 miljoen euro. Voor de medische markt was de stijging 2,5 procent (naar 18 miljoen euro). De omzet in mechatronica voor analyse en industriële automatisering daalde met respectievelijk 8 procent (naar 24 miljoen euro) en 35 procent (naar 13 miljoen euro). In totaal kwam de kwartaalomzet van Frenckens divisie Mechatronica daarmee op 118 miljoen euro. In Nederland produceert Frencken mechatronische onderdelen in Eindhoven (Frencken Mechatronics) en Reuver (Optiwa).

Frencken had vooral last van een lagere omzet in zijn divisie Integrated Manufacturing Services (IMS). Daaronder vallen onder meer coatings voor kunststoffen, oliefilters voor automotive versnellingsbakken en precisiespuitgietdelen. In Nederland produceert de onderneming oliefilters voor automotive toepassingen in Rotterdam (NTZ Nederland).

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.