Slecht tweede kwartaal voor Applied Materials

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

In zijn tweede fiscale kwartaal van dit jaar, dat eindigde op 28 april, heeft Applied Materials een omzet geboekt van 1,97 miljard dollar. Dat is maar liefst 22 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook het resultaat onder de streep is niet al te best. Waar de grootste machinebouwer van de wereld vorig jaar nog een acceptabele 289 miljoen dollar winst maakte, incasseert het nu een verlies van 129 miljoen dollar.

Ondanks het slechte kwartaal is CEO Mike Splinter tevreden: ’Voor het tweede kwartaal op rij heeft Applied meer dan 2 miljard dollar aan orders ontvangen. We ondervinden een groeiende vraag van onze grootste strategische klanten naar onze sleuteltechnologieën. We blijven ons inzetten voor winstgevende groei.‘ Applied verwacht in het lopende derde kwartaal een lichte omzetgroei te kunnen realiseren.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.