SKF Motion Technologies wordt Ewellix

Alexander Pil
9 oktober 2019

SKF Motion Technologies, voorheen onderdeel van de SKF Groep, lanceert een nieuwe naam en branding, om de veranderingen weer te geven die het bedrijf heeft ondergaan sinds de overname door Triton Partners. Met onmiddellijke ingang zal het bedrijf bekendstaan als Ewellix (spreek uit: Evellix).

Foto: Ewellix

Met zijn lineaire geleidingen richt Ewellix zich op drie kerngebieden: medische apparatuur, industriële automatisering en mobiele machines. Het bedrijf heeft negen productielocaties in Europa, Noord-Amerika en Azië, meer dan veertienhonderd werknemers en zestien verkoopvestigingen.

‘Het is onze ambitie om onze wereldwijde activiteiten verder uit te breiden naarmate we van een productleverancier doorgroeien naar een toonaangevende leverancier van lineaire geleidingsoplossingen die voorzien in de behoeften van onze klanten’, zegt Ewellix-ceo Daniel Westberg. ‘Zo staan we op het punt om nieuwe verkoopvestigingen te openen in Hongarije en India. We werken ook nauw samen met klanten in de automatiseringssector om geïntegreerde systemen te ontwikkelen die de mogelijkheden van cobots uitbreiden en om traditionele hydrauliektoepassingen te vervangen door oplossingen die een betere combinatie bieden van prestaties, betrouwbaarheid, energie-efficiëntie en veiligheid.’