SKF en UT openen onderzoekscentrum rond lagersmering

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

SKF en de Universiteit Twente bundelen hun expertise om verdere vooruitgang te boeken op het gebied van vetsmering. Verbeteringen op dat vlak zijn cruciaal voor de prestaties van roterende machines. In het nieuwe SKF University Technology Center richten de onderzoekers zich speciaal op de vetsmering van wentellagers.

‚ÄėLagers vinden vaak toepassing in veeleisende omstandigheden en de combinatie met wisselende snelheden en belastingen stelt bijzondere eisen aan de vetten‚Äô, zegt Piet Lugt, onderzoeker bij SKF en deeltijdhoogleraar aan de UT. ‚ÄėOngeveer 80 procent van alle industri√ęle lagers wordt gesmeerd met vet. Er zijn duidelijke voordelen te behalen met een beter inzicht in de eigenschappen en gedragingen van smeervetten en de manier waarop deze worden toegepast. Door een beter begrip van de invloed die de omstandigheden hebben op de vetten in de machines van onze klanten kunnen wij de levensduur ervan verlengen.‚Äô

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.